5 изречения

11,73 лв. 13,80 лв.
  • Кат. номер: 19001
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Може ли с 5 изречения да разкажеш живота?
Може ли с 5 изречения да изразиш любовта?
Можеш ли с 5 изречения да нарисуваш облаците и да опишеш усмивката на дете?

 

Колко е хубаво с малко думи да кажеш много!

 

Искаш ли да научиш повече за книгата „5 изречения“? Виж трейлъра, създаден по проект „Мостове от думи“, финансиран от Национален фонд „Култура“.

 

„5 изречения“ е дебютната книга на Димитър С. Стефанов и Иван Тотев. Те пишат кратко, защото умеят да кажат най-важното. В 5 изречения разказват истории – истински, живи, понякога тъжни, понякога весели, все истории за живота и любовта.
Всичко започва като хоби, когато стартират публикуването на разказите си в социалните мрежи под името „5 изречения/5 sentences“. Сега ги следват хиляди. „Допада ни изкуството да кажеш много неща с малко думи“ – казват Димитър и Иван.

 

През 2017 г. Иван и Димитър решават да започнат общ проект, който да покаже любовта им към писането. „5 изречения“ добива голяма популярност в интернет за по-малко от година, а след това, благодарение на изд. „Мусагена“, излиза и в хартиен вариант с 5 тиража до момента.

Пишат кратко, защото и с малко думи можеш да кажеш достатъчно. Започват да споделят тесктовете си в социалните мрежи и така разбират, че и читателите обичат да четат разкази в едва няколко изречения. Пишат за хубавото и лошото. Пишат за нещата, които ги натъжават, за онези, които ги радват, и за тези – ежедневните.

 

„Умението с малко думи да кажеш много неща е истински талант. Иван и Димитър го притежават в пълна степен. Красиво е в пет изречения да опишеш хилядите форми на облаците, да подредиш пъзела на живота, да обясниш как някой в твоя живот се превърща в някого.“ - Георги Бърдаров

 

„Причината да си купя тази книга беше, че докато раглеждах в книжарницата, попаднах на „5 изречения.“, отворих случайна страница и след като прочетох разказа „Старец“ почти се разплаках в средата на книжарницата. Темата ми е съкровена и просто ме удари в емоциите, а начинът по който е оформено ме изненада и впечатли. Съответно веднага реших, че трябва да си купя книжката, дори това да е единственото нещо, което ще ми харесва в нея. След като я изчетох цялата, мога откровено да кажа че има няколко текста, които страшно много ми харесаха и си отбелязах, за да мога после отново да си ги прочета.“

 

 

Участия:

На кафе

Offnews

Azcheta

Събуди се

 

 

Подробно описание

Aвтори: Иван Тотев, Димитър С. Стефанов

Дата на издаване: 02/2019

ISBN: 978-619-91225-1-8

Страници: 96

Размери: 130mm x 190mm

Доставка

Econt

Speedy

 

Повече информация за условията на доставка и плащане: Доставка и плащане