Танцуващият по въже Homo Ludens – Онник Каранфилян

68,00 лв. 80,00 лв.
Ново
  • Кат. номер: 22015
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Книгата „Танцуващият по въже HOMO LUDENS Онник Каранфилян“ е луксозно издание по повод шейсетгодишнината на Онник Каранфилян – български художник в областта на графиката, живописта и рисунката. Той е носител на редица престижни международни награди в чужбина, с които прославя България по света. Създател на първото двуезично списание за екслибрис у нас и на биеналето на екслибриса в Националната библиотека, събрало колекция екслибриси от цял свят на най-уважаваните автори в този жанр. Живее и твори в град София.

Изданието е двуезично (на български и английски език) и проследява неговия творчески път в изобразителното изкуство чрез репродукции – от Професионалната гимназия за изящни изкуства в Пловдив, през годините на служене в БНА, периодите преди и в Националната художествена академия, до творчеството му в наши дни.

Текстовете в книгата са дело на Аксиния Джурова, Любен Дилов-син и Георги Каприев, като някои от тях са под формата на интервю с Онник Каранфилян. Въведението е написано от художника, който още в началото на книгата се обръща към читателя и зрителя, разказвайки накратко своя живот, неразделно свързан с изкуството. В края на изданието са поместени извадки от присъствието му в социалната мрежа Фейсбук, както и негови авторски мисли, записвани през годините.

Книгата съдържа около 1100 пълноцветни репродукции, разделени по периоди от 1977 до 2022 година. Изданието е допълнено от множество архивни снимки, които допринасят за по-пълното представяне на Онник, показвайки чрез коментари под самите фотографии донякъде генезиса в неговото творчество, развитието му и средата, в която е отраснал.

Подробно описание

Съставител: Онник Каранфилян

Автори на текстовете: проф. Аксиния Джурова, Дфн проф. Георги Каприев, Любен Дилов-син, Онник Каранфилян

Дата на издаване: 08/2023

ISBN: 978-619-7614-38-1

Страници: 384

Размери: 210mm x 297mm

Доставка

Econt

Speedy

 

Повече информация за условията на доставка и плащане: Доставка и плащане