Moja bogda sna

18,70 лв. 22,00 лв.
  • Кат. номер: 22008
- +
добави в количката
Моля, изберете:

„Мoja bogda sna“ е един приятелски и откровен разговор между Георги Бърдаров и Ваня Джаферович за важните и истински неща в живота. В основата е футбола, но всички истории са пречупени през житейския път на Ваня – горчивият спомен от войната, силата на семейството, успехите и разочарованията в спорта, светлината на любовта и големият дар на родителството.

 

Това е история за живота на Ваня Джаферович, но всъщност е историята на всички пострадали от Юговойните, превърнали се в бежанци и скитници по света, без сигурност и покой.

 

Заглавието на книгата е „Мoja bogda sna“, което означава „Моя малка мечта“ (песен на Дино Мерлин). Това е мечтата на всеки един човек да живее в мир, да вижда как децата му растат щастливи, да посреща залеза с усмивка и нетърпение да се впусне в новия ден. Това е книга, създадена от двама добри приятели, които обичат живота и каквото и да са преживели, вярват силно в доброто!

 

Ваня Джаферович: Тази книга не е биография, а и никога не е имала стремеж и претенция да бъде такава. „Moja bogda sna“ е един откровен разговор между двама приятели, в който нищо не остава неизказано или премълчано. Жоро Бърдаров успя да ме върне назад във времето, да преживея всичко отново, да се сблъскам с призраците от миналото и да погледна към бъдещето. Това е една история… къде тъжна, къде весела, къде балканска и с аромат на круша. А животът? Животът е красив. Специално, когато е изпълнен с любов.

 

Георги Бърдаров: Писането на тази книга ми донесе много емоции. Повечето положителни от общуването с Ваня, имаше и отрицателни от споделената от него болка по моята болна тема Югославия и безумното разделение на хората на религиозна основа. Имаше и няколко неочаквани момента, но именно те правят живота интересен.

 

 

Давам 5* само, защото няма повече… Мислех, че всички сълзи за книги съм изплакала с двете издания на Аз още броя дните, но се оказа, че разполагам с неограничен запас и щедро го харчех в двата дни, докато четях Moja bogda sna, буквално на всяка глава… Браво, Жоро! От теб не очаквам нищо по-малко от перфектно! С нетърпение чакам следващата…

 

Тази книга не се чете, тя се преглъща. Преглъща се! С чаша високоградусово питие, което да отмие топката в гърлото. Така са всички книги на доц. Бърдаров. Затова съветвам всички читатели да си набавят книгата и бутилка и да се потопят в двете едновременно.

 

 

Участия:

 

Библиотеката

 

Store.bg

 

24 часа

 

 

 

Подробно описание

Автор: Георги Бърдаров
Историята на Ваня Джаферович
Дата на издаване: 12/2022
ISBN: 978-619-7614-31-2
Страници: 216
Размери: 140mm x 210mm

Доставка

Econt

Speedy

 

Повече информация за условията на доставка и плащане: Доставка и плащане