Георги Бърдаров

Три години след излизането на разказа „За петата ракия или колко е хубав животът” в интернет пространството, Георги Бърдаров печели първото интелектуално риалити в България „Ръкописът” с романа си „Аз още броя дните” /изд. Сиела/, превърнал се в бестселър. 

Доц. д-р Георги Бърдаров е преподавател и зам.декан в Геолого-географския факултет на СУ „Св. Климент Охридски. Специалист по етно-религиозни конфликти и демография. Автор на научната монография „Имиграция, конфликти и трансформация на идентичности в ЕС, изд. „Едикта и на книгата „27 велики футболни истории /изд. Сиела/. 

Създател и ко-водещ на най-успешния в България курс по презентационно и словесно майсторство, създател и ко-водещ на формата „Университет на успеха”. Трикратен безапелационен победител в състезанието за оратори, презентатори и разказвачи „Майстор на думите”.

„Absolvo te” е вторият му, дълбоко преживян и изстрадан роман, който се осмелява да стигне до дъното на един нестихващ и драматичен конфликт. Всяка тема и всеки персонаж в романа са катарзисът и опрощението, от което всички ние имаме нужда, за да продължим нататък.