Войната на розите

11,73 лв. 13,80 лв.
  • Кат. номер: 20002
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Мая Николова (Лиса) и Мария Толин (Роза) започват да пишат в Инстаграм под името @poetrical.aesthete, където публикуват текстовете си на български и английски и са следвани от близо 15 000 читатели.


Думата, с която може да се опиша поезията им, е ексцентрична. Книга, която разкрива ясната граница между вечната и токсичната любов. Желаната средина, считана за добродетел. Макар някои от поемите в стихосбирката да са крайни и да контрастират със сладникавата представа за любов – те не я отричат. Поезия, която представя любовта като основен идеал, без форма или правила. Заглавието е в пряка връзка с гражданска война в Англия, наречена „Войната на розите”. Символи на двете воюващи страни са били червена и бяла роза, които в края на войната биват съединени и наречени „Роза на Тюдор”, символизираща единноста.
Книгата се състои от две части „Огън” и „Вода”, които символизират двете страни, а самата книга е единението. Носи лична препратка към авторите и това, че са различни сами по себе си, но се обединяват и правят тази книга реалност.

 

„Една малко по-различна поезия, основана на противопоставянията на влюбената душа.”

 

„Една уникална и прекрасна книга! Много тъжни истини са написани вътре, но за да разберете за какво говоря ви препоръчвам да я прочетете и прелистите самите вие.”

 

Още за „Войната на розите”: Licata.bg

 

Подробно описание

Автор: Мария Толин (Роза) и Мая Николова (Лиса)
Дата на издаване: 02/2020
ISBN: 978-619-91225-9-4
Страници: 112
Размери: 130mm x 190mm

Доставка

Econt

Speedy

 

Повече информация за условията на доставка и плащане: Доставка и плащане