Разкази „За петата ракия” и „Дядо”

12,58 лв. 14,80 лв.
  • Кат. номер: 19011
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Специално двуезично издание – на български и английски език. Включва разказите: „За петата ракия или колко е хубав животът” – най-четеният български разказ в интернет и „Дядо” автобиографичен разказ за рода на Георги Бърдаров и ще ви припомни какво са жертвали нашите деди, за да продължава да я има България.
За всеки, който носи България в сърцето си, независимо къде се намира по света. Тази книга е като завръщане у дома. Там, където между първата и петата ракия можеш да си разкажеш живота, да споделиш болките си, да изплачеш мъката си, да се посмееш от сърце и да осъзнаеш колко е хубав животът! Защото животът наистина е хубав!
Тази книга е отдаване на почит и към всички бежанци, чиито сърца завинаги останаха разделени между този и онзи свят, но никога у дома.
Местата, на които се развиват действията в двата разказа са село Кулата и Родопите, но всеки един от нас има поне по едно място в България, където душата им се разсъблича от всички проблеми, страдания и грехове и се превръща в птица, която след дълъг полет се е завърнала в родното си гнездо.

***

Филм-импресия, който е сниман на местата, където се развива действието на разказа „Дядо” може да бъде гледан тук.

***

„Увлекателен и красив стил на изграждане на образите и ситуациите в разказите. Човек може да се потопи в личните спомени на автора и да усети чувстата му. Прочетох я за две вечери пред камината и ми беше приятно да се докосна до качествена българска литература. От време на време хвърлях око на английския превод и си го биваше, което прави книгата подходяща за подарък на чужденци.”

„Два разказа, които са изключително въздействащи. Те разкриват душата на България и на изстрадалите кътчета на родината. Проследявайки съдбите на хората, авторът достига до същината на българското. С лек замах на четката описва красивата природа, която сякаш е отражение на чувствата на героите. Това придава на разказа специфична хармония и чар. Увлекателният стил те потапя в атмосферата на историята.”

„Може би най-докосващата и красива книга за тази година.”

***

Още за книгата:

Club Z

NEW ME

Дарик радио

Монитор

На кафе

Подробно описание

Автор: Георги Бърдаров
Дата на издаване: 04/2019
ISBN: 978-619-91225-3-2
Страници: 96
Размери: 210mm x 150mm

Доставка

Econt

Speedy

 

Повече информация за условията на доставка и плащане: Доставка и плащане